03/11/2020

Normaal gesproken staat bij Lionsclub Over Holland een rit voor/met bejaarden op het najaars-programma. In oktober is het alternatieve idee bedacht èn uitgevoerd om Speelgoedbank Stichtse Vecht te helpen met hun missie ieder kind een mooie Sint en/of Kerst te bezorgen. 

Daarvoor is het belangrijk dat zij voldoende cadeaus hebben om uit te kunnen delen. En veel mensen hebben gebruikt, goed, compleet en schoon speelgoed in huis waar hun eigen kinderen inmiddels te oud voor zijn. Lionsclub Over Holland heeft voor de Speelgoedbank Stichtse Vecht meer dan 20 kuub speelgoed ingezameld. Lagere scholen zijn benaderd met de vraag of zij verzamelpunt kunnen zijn voor hun leerlingen. Alle lagere scholen in Loenen aan de Vecht en Breukelen hebben binnen 24 uur bevestigd mee te willen doen, hebben flyers verspreid en iedereen enthousiast gemaakt. Op vrijdag 30 oktober is het in een uitpuilend busje opgehaald en naar Speelgoedbank Stichtse Vecht gebracht. 

Via verschillende media zijn de overige inwoners benaderd. Bij meer dan 100 adressen is zaterdag 31 oktober speelgoed opgehaald (wat Corona Safe buiten was gezet). De vrijwilligers van de Speelgoedbank (die bij de naastgelegen Voedselbank extra opslagruimte moest regelen) hebben nu een ‘happy problem” om het speelgoed te sorteren en distribueren. De Speelgoedbank en de Lions hebben op deze actie veel enthousiaste reacties ontvangen van scholen, dorpsgenoten en gulle gevers met stralende gezichten en opgestoken duimen toen hun speelgoed opgehaald werd. De meest enthousiaste reactie krijgt niet iedereen te zien: de stralende gezichten van de kids dat er tijdens hun Sint en Kerst toch hele mooie cadeaus kunnen zijn.